A fekete teával ellentétben a zöld tea egyáltalán nem fermentált. Ennek
eléréséhez nem sokkal a szüret után gőzöléssel, vagy melegítéssel
lebontják a tealevelekben található enzimeket,
így az erjedési folyamatok leállnak. Ezután a leveleket formázzák, majd kiszárítják és a minőségtől függően válogatják. A
legmagasabb kategóriáju teák feldolgozását kézzel végzik.
A zöld tea tartalmaz többek között:ásványi anyagokat, vitaminokat, teint, koffeint.
A zöld teának sokféle kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Ezek
némelyike már tudományosan is bizonyított, más hatásokat hosszú múltra
visszatekintő tapasztalati tények igazolják.
Erősíti az immunrendszert,megelőzi a szív,érrendszeri betegségeket,rákmegelöző hatásu és véd a fogínybetegségek ellen. Ezen felül fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ismert kedvezőtlen hatása.
A különbözö féle zöld teákat körülbelül 80 fokra visszahűtött vízben két-három percig áztatják.
|