PDF Nyomtatás Email
tea1.jpgA fekete teával ellentétben a zöld tea egyáltalán nem fermentált. Ennek eléréséhez nem sokkal a szüret után gőzöléssel, vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található enzimeket, így az erjedési folyamatok leállnak. Ezután a leveleket formázzák, majd kiszárítják és a minőségtől függően válogatják. A legmagasabb kategóriáju teák feldolgozását kézzel végzik.

A zöld tea tartalmaz többek között:ásványi anyagokat, vitaminokat, teint, koffeint.


A zöld teának sokféle kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Ezek némelyike már tudományosan is bizonyított, más hatásokat hosszú múltra visszatekintő tapasztalati tények igazolják.

Erősíti az immunrendszert,megelőzi a szív,érrendszeri betegségeket,rákmegelöző hatásu és véd a fogínybetegségek ellen. Ezen felül fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ismert kedvezőtlen hatása.

A különbözö féle zöld teákat körülbelül 80 fokra visszahűtött vízben két-három percig áztatják.


geinmai.jpg kuk_je.jpg

 
< Előző   Következő >

Kosár tartalma

Ugrás a kosárhoz
Jelenleg üres a bevásárlókosara.
teapot.jpgA teaivás szertartás, ha azzá teszed, így önmagában is relaxációs folyamat. Elkészítése, elkortyolása, vagy a teázás közbeni beszélgetés, megpihenés az idő megállítása néhány gazdag percre?.
Folytatás...
 
gohan.jpgA rizs szénhidrát, melynek a napi egyensúly megtartásához 50-60 %arányban kell részt vennie a táplálkozásban.
Folytatás...
 
asian_food.jpgA keleti konyha ugyanazt a célt szolgálja, mint összességében a keleti életforma, tudatos egészségőrzést. A természettel összhangban csak a természet mozdulataiban lehet élni? ilyen mozdulat az étkezés.
Folytatás...
 
Az ázsia nőknél alacsonyabb a csontritkulás okozta csonttörések száma, pedig kisebb testalkatúak és kevesebb tejterméket,kálciumot fogyasztanak.
Folytatás...